Fenerbahçe SK Futbol HFBD

Welkom bij Fenerbahçe Phillip Cocu

Phillip Cocu heeft voor drie jaar getekend bij Fenerbahçe en neemt Chris van der Weerden, die de afgelopen seizoen al deel uitmaakte van de technische staf bij PSV, mee als assistent-trainer.

Wij, Fenerbahçe Vereniging Nederland, verwelkomen Cocu en wensen hem heel veel succes bij onze Fenerbahçe.

Cocu pakte zes prijzen in zijn vijf jaar als hoofdtrainer van PSV en had best langer in Eindhoven willen blijven, maar hij wil zichzelf ook uit blijven dagen. De oud-international zegt daar op de site van zijn belangenbehartigers Team Wasserman het volgende over: ‘Je moet kansen grijpen die zich aandienen. De kans die ik nu krijg aangeboden, om bij Fenerbahçe samen met de nieuwe president en technisch directeur iets neer te zetten, is enorm. Het is een vergelijkbare kans die PSV mij jaren geleden heeft gegeven en een manier van werken die bij mij past.’

Er zijn volgens Cocu grootse plannen bij de Turkse topclub, die in 2014 voor het laatst kampioen werd. Vorig seizoen eindigde Fenerbahçe achter Galatasaray op de tweede plaats. Cocu: ‘Ali Koç (president, red.) en Damien Comolli (technisch directeur, red.) hebben me verteld wat hun plannen met de club zijn en die zijn serieus, ambitieus en uitdagend. Dat was voor mij de trigger om deze stap te maken, al zal het de komende seizoenen niet altijd even gemakkelijk zijn.’